El Grup de fotografia a museus i arxius neix l’any 2012, liderat pel MMB, fruit de la necessitat de treballar en qüestions vinculades a la gestió i descripció de la fotografia: un objecte comú en totes les entitats patrimonials del país, i sobre el que cal establir unes eines i sinèrgies de treball que facilitin l’entesa entre professionals i usuaris. El grup està format per un equip multidisciplinar de professionals de la fotografia provinents d’institucions públiques i privades, i professionals independents: museòlegs, bibliotecaris, documentalistes, arxivers, fotògrafs, conservadors  i restauradors. És un grup obert que treballa amb un esperit col·laboratiu per tal que els resultats reverteixin a tota la comunitat.

El Grup de fotografia a museus i arxius té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,  i ha estat acceptat com el grup d’experts en fotografia.

Projectes

“Categoria Fotografia” a MuseumPlus. 2012-2013. Adaptació del programari MuseumPlus (creació de la Categoria Fotografia) per a la descripció de les col·leccions fotogràfiques dels museus a Catalunya. Fins que no es va crear aquesta categoria específica, la base de dades no estava preparada per documentar la fotografia.

(http://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2013/06/ii-jornada-de-fotografia-museus-i.html)

Vocabulari en fotografia. 2014-2017. Revisió i traducció al català dels vocabularis dels procediments i degradacions en fotografia, a partir dels descriptors del Tesaure d’Art i Arquitectura de l’Institut Getty.

(http://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2016/01/presentacions-de-la-iii-jornada-de.html)

http://www.iefc.cat/documentacio/fotografia-en-paraules-Getty.php

Cartel·les en exposicions de fotografia. 2016-2017. S’està treballant en l’elaboració d’un manual d’ús sobre les cartel·les en exposicions de fotografia, a fi de proposar unes pautes que unifiquin la informació que aporta la fotografia, com a objecte, en exposicions.

Guardar